Toiskan filosofia

Toiskan filosofia – hyvän elämän avaimia etsimässä

Mistä rakentuu hyvä ja onnellinen elämä?

Perhekoti Toiskassa on toteutettu jo lähes 30 vuoden ajan systeemisen lastensuojelun toimintamallia ja sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Onnistumisprosentit ovat ällistyttävät. Miten he ovat onnistuneet luotsaamaan nuoret ja heidän perheensä kiinni elämään ja yhteiskuntaan? Millaisia hyvän elämän avaimia he tarjoavat meille kaikille?

Toiskan filosofia on kirja sekä hyvän itsetunnon rakentamisesta että onnistuneesta lastensuojelusta. Kirja opastaa arvokkaaseen kohtaamiseen niin hevosten kuin ihmistenkin kanssa. Se kertoo myös ihan tavallisesta maatilan elämästä ja arjesta – keskellä luonnon kauneutta ja tiivistä yhteisöä, jossa kaikki ovat yhtä arvokkaita.

Kirjaa varten haastateltiin sekä Toiskassa asuneita nuoria, heidän vanhempiaan, sosiaalityöntekijöitä että Toiskan työntekijöitä. Ammattilaisen käsissä kirja taipuu työkaluksi, joka antaa käytännönläheisiä eväitä systeemisen lastensuojelun ja sosiaalipedagosisen hevostoiminnan toimintatapojen toteuttamiseen.

Kirja sopii kuitenkin yhtä lailla kenelle tahansa – isille ja äideille, opiskelijoille, kanssaihmisille ja lähimmäisille. Se antaa lukijalleen voimaannuttavan työkalupakin parempaan elämään.

Tilaa kirja täältä

Kirjasta mediassa mm:

Ylen aamu 15.08.2019

MTV3 18.08.2019

Maaseudun tulevaisuus 20.10.2019

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n artikkeli

"Se, miten ne katsoivat mua ihmisenä, niin minäkin aloin katsoa itseäni. Keijo aina sanoi, että mä olen niin kovaa menossa kohti kaikkia kauniita asioita."
— Toiskan filosofia/Sanna, asui Toiskassa vuosina 2013–2015
"Kasvattaminen ei ole subjekti-objekti. Aikuiset kasvattavat lapsia. Jos se sellaista on, niin kyllä saa kasvattaa. Eikä ikinä toimi. Mutta sitten, kun ollaan subjekti-subjekti-tasolla, oivalletaan, että kaikki me kasvatetaan toisiamme. Kaikki me vaikutetaan tähän yhteisöön. Mun mielestä lapset kasvattavat vanhempia tosi paljon, ja meillä näitä on piisannu näitä kasvattajia. Nuoret pitävät hyvin ajassa kiinni. Heidän ansiostaan tietää, mitä maailmassa, elämässä ja kulttuurissa tapahtuu. "
— Keijo, Toiskan vanhaisäntä
Edellinen
Edellinen

24 pyhimystä pahan päivän varalle